De woningen

Aantrekkelijk en uitnodigend. Een wijk met een luxe uitstraling.


Gevarieerd, groen, woningen die gezien mogen worden.

Waarom vinden we Jaren ’30 woningen nog steeds zo mooi? Waarom zijn huizen uit die periode of in een eigentijdse variant op die onovertroffen bouwstijl zo enorm gewild? Bij Zwanenburg Projecten, ontwikkelaar van dit deel van Mooi Harinxmaland, vragen we dat aan kopers. Niet als de woning al klaar is, maar vooraf. Vraaggestuurd bouwen heet dat. Mooi Wonen wil bij ons zeggen: een modern woonconcept met al het comfort en gemak van nu, zonder de aantrekkingskracht van de architectuur van toen uit het oog te verliezen. Robuust, degelijk, harmonieus, direct te herkennen aan de schuine daken met grote overstekken, maar ook aan verfijnde, speelse details in metselwerk en ‘dikke’ kozijnen.

Gevarieerd en uniek

De woningen zelf

Fase 2 bestaat uit 18 fraaie halfvrijstaande woningen en 4 vrijstaande woningen op het eerste eiland en 4 luxe vrijstaande woningen aan de Oerdyk.

De halfvrijstaande woningen zijn er in twee varianten; de zes meter brede woning met tuin op het oosten en de zeven meter brede woning met tuin op westen. Alle woningen zijn gelegen aan het water inclusief walbeschoeiing.

Gevarieerd en uniek

Details woningen

- kenmerkende, grote overstekken, met zinken dakgoten
- aangebouwde garage met hardhouten garagedeur
- openslaande tuindeuren naar de achtertuin
- hardhouten kozijnen binnen en buiten
- met eigen water, inclusief walbeschoeiing
- twee type halfvrijstaande woningen (6 meter en  een 7 meter brede woning)
- diepe tuin, ongeveer 12 meter
- vaarwater ongeveer 12 meter breed

De woningtypes fase 2

Duurzaamheid voorop

Hoog comfort en lage energielasten

Koop je een woning in de wijk Mooi Harinxmaland, dan mag je rekenen op hoog comfort en lage energielasten. De huizen zijn standaard voorzien van zonnepanelen en een warmtepomp. Gasloos, de beste isolatiematerialen, die combinatie levert een geweldig zuinige ‘energieprestatie' of EPC op. 

Nog meer voordeel? Maak gebruik van duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Lees meer over een financiering van de Rabobank