Mooi Harinxmaland

Bevoorrecht wonen aan het water

Waar ooit de welgestelde Friese familie Harinxma door de tuinen van Harinxma State flaneerde, daar staat straks je nieuwe woning. En wat voor een woning!

Aan het uitzicht is na al die eeuwen weinig veranderd: fantastische wolkenluchten, mooie vergezichten, de zon die op het water schijnt. In de verte alleen het geluid van weidevogels, of je buren, die even hun nieuwe bootje te water laten. Je gaat wonen aan open vaarwater. 

Bovengemiddeld ruim wonen

Klik op de kavel voor meer informatie

Natuurlijk Sneek

Mooi Harinxmaland ligt aan de noordrand van Sneek

Een heel groene buurt, met veel ruimte. Je zou bijna vergeten dat je in de stad woont. Een fijne fietstocht door de natuur begint om de hoek. Tien minuten de andere kant op en je bent al in de gezellige, oude straatjes van het centrum. Een terrasje op de kade, een uurtje samen shoppen, je hebt het verdiend. De wijk zelf krijgt een heerlijk gevarieerd beeld; maar liefst 27 verschillende types woningen, voor een deel vrijstaand en halfvrijstaand.

Waterrijk wonen

Sneek, de knusse hoofdstad van watersportland

De Sneekweek, het Sneekermeer, ontelbaar veel doorsteekjes naar de andere Friese Meren, Sneek heeft eigenlijk geen concurrentie als het gaat om de titel ‘Hart van Nederland voor iedereen die van water en watersport houdt’.

Lang geleden was Sneek de belangrijkste haven van Friesland, toen Leeuwarden nog een dorpje was. Iedere zeeman kende de iconische Waterpoort van Sneek; je ziet hem terug in het logo van outdoorkleding en watersportbedrijven.

Gezellig genieten

Sneek bruist anno 2021 nog steeds van het leven

En toch is de stad aangenaam kleinschalig en ‘dorps’ gebleven. Je gaat er naar het theater en naar de bioscoop, het barst er van de cultuur, je raakt niet uitgekeken op authentieke winkeltjes en speciaalzaken, net als in de ‘grote stad’.

Een dagje varen? Rechtreeks vanuit Mooi Harinxmaland is er een doorgaande aansluiting op de mooie Middelseeroute, helemaal naar Franeker, Bolsward, Leeuwarden of Dokkum. Over de Houkesloot naar het Sneekermeer en het Prinses Margrietkanaal, over de Geeuw naar buurstad IJlst.

Locatie Mooi Harinxmaland